Κεκροπία, Βιολογικά Προϊόντα, Μαρμελάδες, Αγνά υλικά, Βιολογική Καλλιέργια, παραδοσιακα προϊόντα  
E-SHOP bioparadosi.gr
ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ
ΕΜΠΟΡΙΟ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΕΝΕΡΓΕΙΑ - ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΑ

Καρότα: Συνταγές
Αγνά παραδοσιακά βιολογικά προϊόντα απαραίτητα για την σωστή και υγιεινή διατροφή
Ραδίκια: Συνταγές
πληροφορίες:
Ευρωπαϊκή Ένωση
για την Βιολογική Γεωργία και Καλλιέργια

Οργανισμός Ελέγχου και πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων

Διεθνή Πρότυπα Πιστοποίησης προϊόντων:
Πρότυπα BIOSUISSE
Πρότυπα Ιαπωνίας
Πρότυπα Καναδά
ΝΟP Final Rule

CORDIS:
ενεργοί και πιθανοί συμμετέχοντες στα Ερευνητικά Προγράμματα
Organic Eprints:
Διεθνές, ανοικτής πρόσβασης αρχείο για ανακοινώσεις που σχετίζονται με την έρευνα στη βιολογική γεωργία
TP ‘‘Organics”:
πλατφόρμα για έρευνα σχετικά με βιολογικά τρόφιμα και βιολογική γεωργία

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΑΣ, ΒΙΟΛΟΓΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
ΦΡΕΣΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Μία σελίδα αφιερωμένη στην αξία των βιολογικών προϊόντων και της βιολογικής γεωργίας
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΑ, παραδοσιακά προϊόντα, ΑΓΟΡΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΘΗΝΑ
 
Τι είναι η Βιολογική Καλλιέργια Ι Αγνά Βιολογικά Προϊόντα

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ Η Βιολογική Καλλιέργεια είναι μια μέθοδος καλλιέργειας η οποία απορρίπτει πλήρως τη χρήση συνθετικών χημικών ουσιών, τη χρήση συνθετικών λιπασμάτων και ζιζανιοκτόνων, ρυθμιστών ανάπτυξης των φυτών, ορμονών καθώς και πρόσθετων ουσιών στις ζωοτροφές. Η βιολογική καλλιέργια ή βιολογική γεωργία αφορά δηλαδή αποκλειστικά την παραγωγή φρέσκων, αγνών, υγιεινών βιολογικών προϊόντων, ουσιαστικά ωφέλιμων για των ανθρώπινο οργανισμό και την σωστή ανάπτυξη του. Η απήχηση των βιολογικών προϊόντων και τροφίμων αυξάνεται διαρκώς στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές αντιλαμβάνονται τα πραγματικά τους οφέλη.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ Τα προϊόντα που χαρακτηρίζονται ως βιολογικά - και φέρουν το αναγνωρισμένο λογότυπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα βιολογικά προϊόντα - διασφαλίζουν ότι ακόμα και να έχουν υποστεί κάποια επεξεργασία προκειμένου να είναι έτοιμα προς κατανάλωση, παραμένουν φυσικά και υγιεινά. Έτσι όταν βλέπετε σε κάποιο προϊόν το αναγνωρισνένο σήμα, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι αγοράζετε κάτι που είναι καλό για εσάς και την οικογενειά σας, αλλά και για το ίδιο το περιβάλλον. Για τον λόγο αυτό τα βιολογικά προϊόντα συχνά χαρακτηρίζονται και ως "οικολογικά".

Πως παράγονται τα Αγνά Βιολογικά Προϊόντα χωρίς την χρήση χημικών και φαρμάκων

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ Οι βιολογικοί καλλιεργητές είναι υποχρεωμένει να υπακούσουν σε ισχυρές απαγορεύσεις στη χρήση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (ΓΤΟ), ενώ δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν χημικά προϊόντα (φυτοφάρμακα ή άλλες επιβλαβείς ουσίες για τον ανθρώπινο οργανισμό και το περιβάλλον). Συνεπώς ο τρόπος παραγωγής των βιολογικών προϊόντων βασίζεται σε αμειψισπορά (εναλλαγή φυτών για συγκομιδή), υπολείμματα συγκομιδών, αγρανάπαυση, χρήση αυτόχθονων φυτικών και ζωικών φυλών (ζωικά λιπάσματα ή κοπριά) και μηχανική καλλιέργεια για τη διατήρηση της παραγωγικότητας του χώματος, τον εμπλουτισμό του με θρεπτικές ουσίες για τα φυτά καθώς και για τον έλεγχο των ζιζανίων, εντόμων και παράσιτων.
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑΗ βιολογική γεωργία αντιμετωπίζει το καλλιεργήσιμο έδαφος σαν ένα ζωντανό σύστημα παραγωγής φυτών πλούσιων σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Συνεπώς το έδαφος πρέπει να θρέφεται με όχι με τα συνθετικά χημικά λιπάσματα της συμβατικής γεωργίας, αλλά με οργανικά λιπάσματα πλούσια σε ωφέλιμα συστατικά και με αυξημένη την δυνατότητα συγκράτησης νερού. Με τον τρόπο αυτό οι βιολογικοί καλλιεργητές παράγουν υγιή φυτά, πλούσια σε ιχνοστοιχεία και περισσότερο ανθεκτικά στους παθογόνους μικροοργανισμούς.
Παράγουν λοιπόν φυτικά προϊόντα καλύτερης ποιότητας!

Αγνά Βιολογικά Προϊόντα - Η Προσφορά στον ανθρώπινο οργανισμό Ι Αγορά Προϊόντων

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ Η Βιολογική Καλλιέργια τάσσεται υπέρ της παραγωγής εποχιακών ειδών διατροφής. Για τον λόγο αυτό συχνά αποφεύγονται οι μεγάλες αποστάσεις μεταφοράς των βιολογικών τροφίμων, προκειμένου τα προϊόντα να διατηρούνται
φρέσκα και αναλλοίωτα και να μην χάνουν την ωφέλιμη - θρεπτική τους αξία.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ Έτσι η κατανάλωση των βιολογικών προϊόντων από τον άνθρωπο του παρέχει τα εξής πλεονεκτήματα:
- Τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, με ανώτερη διατροφική αξία.
- Τρόφιμα περισσότερο γευστικά από τα συμβατικά, με "ζωντανό" χρώμα και άρωμα.
- Τρόφιμα για την παραγωγή των οποίων δεν έχουν χρησιμοποιηθεί χημικά λιπάσματα ή άλλες (σύμφωνα με αναγνωρισμένες έρευνες) καρκινογόνες ουσίες - όπως κάποια εντομοκτόνα που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή ή την επεξεργασία συμβατικών προϊόντων. Τα βιολογικά τρόφιμα λοιπόν αποτρέπουν την συσσώρευση επιβλαβών ουσιών στον ανθρώπινο οργανισμό, οι οποίες αθροιστικά μπορεί να του προκαλέσουν σοβαρές μορφές ασθενειών.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ Προτιμήστε λοιπόν άφοβα τα βιολογικά προϊόντα, τα οποία μπορείτε να αγοράσετε σε εξειδικευμένα καταστήματα
σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις ή στα μεγάλα σούπερ μάρκετ της περιοχής σας, αρκεί να είναι ελεγμένα και πιστοποιημένα με το ειδικό σήμα βιολογικών προϊόντων.

Επιθεώρηση και πιστοποίηση βιολογικών τροφίμων Ι Οργανισμοί ελέγχου

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ Οι βιοκαλλιεργητές, οι μεταποιητές και οι εισαγωγείς πρέπει να πληρούν αυστηρούς όρους αν θέλουν να χρησιμοποιήσουν το λογότυπο ή τη σήμανση της ΕΕ ή αντίστοιχα εθνικά σύμβολα. Για να επιβεβαιωθεί ότι συμμορφώνονται με αυτούς τους κανονισμούς, θα πρέπει να υπάρχει ένα αυστηρό σύστημα ελέγχων.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ Αυτοί οι έλεγχοι θα διενεργούνται σε κάθε στάδιο της αλυσίδας της βιολογικής παραγωγής, επιτρέποντας σε εσάς, τον καταναλωτή, να είστε σίγουρος ότι αγοράζετε βιολογικά τρόφιμα, τα οποία έχουν παραχθεί σύμφωνα με τους αυστηρούς ευρωπαϊκούς κανόνες, στοχεύοντας στο σεβασμό του περιβάλλοντος και της ευημερίας των ζώων, καθώς και ότι έχουν επιθεωρηθεί όπως προβλέπεται.

Έλεγχος Βιολογικών Προϊόντων

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ Είναι πολύ σημαντικό, κάθε αγρότης, μεταποιητής και εισαγωγέας που συμμετέχει στην αλυσίδα του κύκλου παραγωγής βιολογικών προϊόντων, να ελέγχεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο για να εξασφαλιστεί η συμμόρφωσή του με τον κανονισμό.
Αυτή η διαδικασία επιβλέπεται από κάθε κράτος μέλος της ΕΕ, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία ενός συστήματος ελέγχου με τις αντίστοιχες αρμόδιες αρχές ώστε να εξασφαλίζεται η εφαρμογή των υποχρεώσεων που ορίζονται από τον κανονισμό.

Οργανισμοί Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ Στο πλαίσιο αυτό, κάθε κράτος μέλος της ΕΕ έχει ορίσει έναν αριθμό δημόσιων φορέων ή/και εγκεκριμένων ιδιωτικών οργανισμών ελέγχου για τη διενέργεια των ελέγχων. Όλοι οι οργανισμοί ή οι αρχές ελέγχου δρουν υπό την επίβλεψη των αρμόδιων κεντρικών αρχών των κρατών μελών ή σε στενή συνεργασία με αυτές. Κάθε χρόνο, τα κράτη μέλη υποβάλλουν έκθεση στην Επιτροπή της ΕΕ σχετικά με την εν λόγω επίβλεψη ή συνεργασία.
Οι ιδιωτικοί οργανισμοί ελέγχου πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις:

  • Πρέπει να είναι διαπιστευμένος σύμφωνα τις γενικές απαιτήσεις της ΕΕ για τα σώματα που ασχολούνται με τα συστήματα πιστοποίησης
  • Πρέπει να είναι εγκεκριμένοι και να λειτουργούν υπό την επίβλεψη των αρμόδιων αρχών των κρατών μελών.
  • Πρέπει να είναι αντικειμενικοί προς όλους τους επιχειρηματίες τους οποίους ελέγχουν

πληροφορίες: Ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Βιολογική Γεωργία και τα Βιολογικά προϊόντα

Ευρωπαϊκή Νομοθεσία παραγωγής, ελέγχου και σήμανσης των Βιολογικών Προϊόντων

Νέα νομοθεσία – Σύντομη επισκόπηση

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ Την 1η Ιανουαρίου 2009 τέθηκαν σε ισχύ νέοι κανονισμοί της ΕΕ για την παραγωγή, τον έλεγχο και τη σήμανση των βιολογικών προϊόντων. Ωστόσο, ορισμένες από τις νέες διατάξεις σχετικά με τη σήμανση θα αρχίσουν να ισχύουν από την 1η Ιουλίου 2010.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ Τον Ιούνιο του 2007 το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας κατέληξε σε συμφωνία για έναν νέο Κανονισμό του Συμβουλίου για τη βιολογική παραγωγή και σήμανση των βιολογικών προϊόντων. Αυτός ο νέος Κανονισμός του Συμβουλίου περιέχει σαφώς προσδιορισμένους στόχους, αρχές και γενικούς κανόνες που αφορούν στη βιολογική παραγωγή.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ Σκοπός αυτού του νέου νομικού πλαισίου είναι να οριστεί μια νέα διαδικασία για τη συνεχή ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας. Στόχος είναι τα αειφόρα συστήματα καλλιέργειας και η ποικιλία προϊόντων υψηλής ποιότητας. Στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής πρόκειται να δοθεί στο μέλλον ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, τη βιοποικιλότητα και τα υψηλά πρότυπα για την προστασία των ζώων.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ Η βιολογική παραγωγή πρέπει να σέβεται τα φυσικά συστήματα και τους φυσικούς κύκλους. Η αειφόρος παραγωγή πρέπει να επιτυγχάνεται στο μέτρο του δυνατού με τη βοήθεια βιολογικών και μηχανικών διαδικασιών παραγωγής, μέσω παραγωγής ανάλογα με τη γη και χωρίς τη χρήση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (ΓΤΟ).

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ Στη βιολογική γεωργία προτιμούνται οι κλειστοί κύκλοι με χρήση εσωτερικών πόρων έναντι των ανοιχτών κύκλων όπου γίνεται προμήθεια εξωτερικών πόρων. Στην ιδανική περίπτωση, οι εξωτερικοί πόροι πρέπει να περιορίζονται σε βιολογικούς πόρους από άλλα βιολογικά αγροκτήματα, φυσικά υλικά ή υλικά που έχουν αποκτηθεί με φυσικό τρόπο και ήπια, ευδιάλυτα ανόργανα λιπάσματα. Ωστόσο, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μπορεί να επιτρέπεται η χρήση χημικών συνθετικών πόρων, εάν δεν υφίστανται κατάλληλες εναλλακτικές λύσεις. Οι ουσίες αυτές επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται και αναφέρονται στους σχετικούς καταλόγους στο Παράρτημα του Κανονισμού του Συμβουλίου μετά από επισταμένη έρευνα από την Επιτροπή και τα κράτη μέλη.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ Επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση εκτείνεται από τον μακρινό βορρά έως τη Νότια Ευρώπη και σε τμήμα της Ανατολικής, οι τοπικές κλιματολογικές, πολιτιστικές ή δομικές διαφορές μπορούν να αντισταθμιστούν μέσω προβλεπόμενων κανόνων ευελιξίας.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ Τα τρόφιμα μπορούν να σημαίνονται ως «βιολογικά», μόνον εφόσον τουλάχιστον το 95% των γεωργικών συστατικών τους είναι βιολογικά. Τα βιολογικά συστατικά σε μη βιολογικά τρόφιμα μπορούν να αναφέρονται ως βιολογικά στον κατάλογο των συστατικών, εφόσον το εν λόγω τρόφιμο έχει παραχθεί σύμφωνα με τη νομοθεσία περί βιολογικών προϊόντων. Με σκοπό την εξασφάλιση υψηλότερου βαθμού διαφάνειας, πρέπει να αναγράφεται ο κωδικός αριθμός του φορέα ελέγχου.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ Η χρήση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (ΓΤΟ) και προϊόντων που έχουν παρασκευαστεί από ΓΤΟ εξακολουθεί να είναι απαγορευμένη στη βιολογική παραγωγή. Τα προϊόντα που περιέχουν ΓΤΟ δεν μπορούν να σημαίνονται ως βιολογικά, εκτός και αν τα συστατικά που περιέχουν ΓΤΟ έχουν εισέλθει ακούσια στα προϊόντα και η αναλογία ΓΤΟ στο συστατικό είναι μικρότερη από 0,9%.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, οι παραγωγοί συσκευασμένων βιολογικών τροφίμων θα είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν το λογότυπο της ΕΕ για τα βιολογικά προϊόντα από την 1η Ιουλίου 2010. Ωστόσο, η χρήση του λογοτύπου στα βιολογικά τρόφιμα από τρίτες χώρες είναι προαιρετική. Από την 1η Ιουλίου 2010, όταν θα χρησιμοποιείται το λογότυπο της ΕΕ για τα βιολογικά προϊόντα, θα πρέπει να αναγράφεται ο τόπος παραγωγής των γεωργικών συστατικών.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ Η διανομή βιολογικών προϊόντων από τρίτες χώρες επιτρέπεται στην κοινή αγορά, μόνον εφόσον τα προϊόντα αυτά παράγονται και ελέγχονται υπό τις ίδιες ή ισοδύναμες συνθήκες. Με τη νέα νομοθεσία το καθεστώς εισαγωγών επεκτάθηκε. Στο παρελθόν ήταν δυνατή η εισαγωγή βιολογικών προϊόντων μόνο από τρίτες χώρες αναγνωρισμένες από την ΕΕ ή αγαθών των οποίων η παραγωγή ελεγχόταν από τα κράτη μέλη και για τα οποία είχε δοθεί άδεια εισαγωγής.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ Η διαδικασία των αδειών εισαγωγής θα αντικατασταθεί μελλοντικά από νέο καθεστώς εισαγωγών. Τότε, οι φορείς ελέγχου που λειτουργούν σε τρίτες χώρες θα εξουσιοδοτούνται και θα παρακολουθούνται απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ Αυτή η νέα διαδικασία επιτρέπει στην Επιτροπή της ΕΕ να επιβλέπει και να παρακολουθεί καλύτερα την εισαγωγή βιολογικών προϊόντων και τον έλεγχο των εγγυήσεων περί βιολογικής παραγωγής. Επιπλέον, με τη νέα νομοθεσία διατυπώθηκε μια βάση για την αποδοχή των κανόνων της ΕΕ σχετικά με τις βιολογικές υδατοκαλλιέργειες και τα φύκια.

Λεπτομέρειες της νομοθεσίας της ΕΕ για τα βιολογικά προϊόντα

Εκτός από το νέο Κανονισμό του Συμβουλίου, το 2008 θεσπίστηκαν ακόμη δύο νέοι Κανονισμοί για τη ρύθμιση της βιολογικής παραγωγής, την εισαγωγή και τη διανομή των βιολογικών προϊόντων καθώς και τη σήμανσή τους.

Κανονισμός του Συμβουλίου

Κανονισμός του Συμβουλίου (ΕΚ) με αριθ. 834/2007 της 28ης Ιουνίου 2007 για τη βιολογική παραγωγή και τη σήμανση των βιολογικών προϊόντων και για την κατάργηση του Κανονισμού (ΕΟΚ) με αριθ. 2092/91

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ Ο κανονισμός αυτός θεμελιώνει το νομικό πλαίσιο για όλα τα επίπεδα παραγωγής, διανομής, ελέγχου και σήμανσης των βιολογικών προϊόντων που είναι δυνατό να προσφερθούν και να κυκλοφορήσουν στο εμπόριο στην ΕΕ. Καθορίζει τη συνεχή ανάπτυξη της βιολογικής παραγωγής μέσω της πρόβλεψης σαφώς ορισμένων στόχων και αρχών. Οι γενικές αρχές παραγωγής, ελέγχου και σήμανσης καθιερώθηκαν από τον Κανονισμό του Συμβουλίου και, ως εκ τούτου, μπορούν να μεταβληθούν μόνο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας. Ταυτόχρονα, ο προηγούμενος Κανονισμός (ΕΟΚ) με αριθ. 2092/91 καταργείται.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ Οι νέοι κανονισμοί περί σήμανσης σχετικά με την υποχρεωτική χρήση του λογότυπου της ΕΕ για τα βιολογικά προϊόντα αναβλήθηκαν έως την 1η Ιουλίου 2010 με μια τροποποίηση στον Κανονισμό του Συμβουλίου.

Πεδίο εφαρμογής

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ Ο Κανονισμός του Συμβουλίου ισχύει για τα ακόλουθα αγροτικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των υδατοκαλλιεργειών και της μαγιάς:

  • Ζώντα ή ανεπεξέργαστα προϊόντα
  • Επεξεργασμένα τρόφιμα
  • Ζωοτροφές
  • Σπόροι και πολλαπλασιαστικά υλικά

Στο πεδίο εφαρμογής του Κανονισμού αυτού εμπίπτει επίσης η συλλογή άγριων φυτών και φυκιών.

Δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Κανονισμού:

  • Προϊόντα κυνηγιού και αλιείας άγριων ζώων.

πηγή: Ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Βιολογική Γεωργία και τα Βιολογικά προϊόντα

Λογότυπο Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα βιολογικά προϊόντα
Η ΕΕ έχει νέο λογότυπο για τα βιολογικά προϊόντα
Από την 1η Ιουλίου 2010, η ΕΕ εισήγαγε το νέο της λογότυπο για τα βιολογικά προϊόντα ώστε να διασφαλίσει την προστασία των καταναλωτών και τα κοινά πρότυπα.

Το σήμα της Ε.Ε. με το οποίο αναγνωρίζετε τα πιστοποιημένα αγνά βιολογικά προϊόντα:
λογότυπο ευρωπαικής ένωσης για τα βιολογικά προιόντα

ΠΑΛΑΙΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
το παλαιό λογότυπο πιστοποίησης
της Ε.Ε. για τα βιολογικά προϊόντα


ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΑΣ
ΧΩΡΑΦΙ ΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΡΟΥΛΙΑ
 
ΚΕΚΡΟΠΙΑ GROUP: Αγροτική - Τουριστική - Αναπτυξιακή · Τηλ.: 210 3830013 · Αθήνα · e-mail επικοινωνίας: info@kekropiagroup.gr I sales@kekropiagroup.gr e-shop: bioparadosi.gr
Αγοράστε αγνά παραδοσιακά και βιολογικά προϊόντα με ΕΠΙΛΟΓΗ της KEKROPIA GROUP και ΔΙΑΝΟΜΗ της bioparadosi.gr
Internet Marketing και στήριξη της KekropiaGroup από το Στήριξη σε ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Φορολογική στήριξη της KekropiaGroup από το Λογιστικό - Φοροτεχνικό γραφείο Κ. Κατσαμπίρης Στήριξη σε ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ