Κεκροπία, Βιολογικά Προϊόντα, Μαρμελάδες, Αγνά υλικά, Βιολογική Καλλιέργια, παραδοσιακα προϊόντα  
E-SHOP bioparadosi.gr
ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ
ΕΜΠΟΡΙΟ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΕΝΕΡΓΕΙΑ - ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΑ

Ραδίκια: Συνταγές
Αγνά υγιεινά λαχανικά (καρότα) απαραίτητα για την σωστή μεσογειακή διατροφή
Βιολογικά Προϊόντα
ΥΓΙΕΙΝΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΚΕΚΡΟΠΙΑΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ
για υγιεινή διατροφή!
ΣΑΛΑΤΕΣ:
Καροτο - σαλάτα
με αμύγδαλα:
Υλικά για την σαλάτα:
6 καρότα, 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και λεπτοκομμένα, 1 φλιτζάνι μαγιονέζα,
αλάτι και φρέσκο πιπέρι, 1 κουταλιά της σούπας αγνό ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Καροτο - Σαλάτας:

Τρίβουμε τα καρότα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη έτσι ώστε να γίνουν μακρόστενα κομματάκια.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε το καρότο, το ελαιόλαδο και το αμύγδαλο, ανακατεύοντάς το για να πάει παντού. Προσθέτουμε σιγά σιγά τη μαγιονέζα ανακατεύοντας έτσι ώστε να αναμειχτούν καλά όλα μας τα υλικά. Επειδή το μέγεθος των καρότων ποικίλει χρησιμοποιούμε τόση μαγιονέζα ώστε ναι μεν να υπάρχει παντού αλλά όχι να περισσεύει. Προσθέτουμε αλατοπίπερο κατ' επιλογή.
Καλή σας όρεξη!

ΠΟΥΡΕΣ με καρότα:
Ένας νόστιμος και θρεπτικός πουρές
από καρότα:
Υλικά Συνταγής:
- 6 καρότα
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστημένο χυμό πορτοκαλιού
- Λίγο φρέσκο ginger τριμμένο - Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής:
Ξεφλουδίστε και βράστε τα καρότα. Όταν βράσουν , σουρώστε τα και περάστε τα στο μπλέντερ . Αν χρειάζεται προσθέστε και λίγο από το νερό που βράσανε. Προσέξτε να μην γίνει ο πουρές πολύ νερουλός. Βάλτε τον πίσω σε μια κατσαρόλα, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία δέστε τα όλα μαζί. Σερβίρετε τον πουρέ ζεστό.
Καλή σας όρεξη!


Φθινοπωρινή σούπα με καρότο και κόλιανδρο:
Υλικά για την σούπα:
-
1 κιλό καρότα τριμμένα στο χοντρό
- 3 πράσα , μόνο το λευκό μέρος , ψιλοκομμένα
- 1 μικρή πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
- 2 εκατοστά ρίζα τζίντζερ καθαρισμένη και τριμμένη
- 1 κουταλάκι σούπας σπόρους κόλιανδρου
- ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1,5 λίτρο σπιτικό ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
- 1 ποτήρι γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο και λίγο ακόμη για το γαρνίρισμα
- Γιαούρτι στραγγιστό για το σερβίρισμα
- Αλάτι , πιπέρι , ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε σε δυνατή φωτιά 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ρίξτε μέσα τους σπόρους κόλιανδρου και το τριμμένο τζίντζερ. Ανακατέψτε για 1 λεπτό και έπειτα προσθέστε το καρότο , τα πράσα και την πατάτα (και το καγιέν αν θα το βάλετε) Μειώστε τη φωτιά στο μέτριο , σοτάρετε για λίγα λεπτά όλα τα λαχανικά και σβήστε με το κρασί. Βράστε το για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και έπειτα προσθέστε το ζωμό (καλύτερα να είναι ζεστός) . Σιγοβράστε τη σούπα για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά καλά. Πολτοποιήστε τη σούπα μέσα στην κατσαρόλα με το ραβδομπλέντερ. Προσθέστε το γάλα και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο και βράστε για ακόμη 1-2 λεπτά. Αν η σούπα είναι πολύ πηχτή , αραιώστε τη με λίγο ζωμό η νερό, μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή πυκνότητα. Αλατοπιπερώστε καλά πριν σερβίρετε.

Καλή σας όρεξη!

Θεραπευτικό
ροφήμα με ΚΑΡΟΤΟ:

ΚΑΡΟΤΑ για αντικαρκινική, διουριτική και κατά της νεφρικής λιθίασης δράση:

Για αντικαρκινική δράση και όχι μόνο δράση στον οργανισμό μας, χτυπάμε 3 μεγάλα καρότα, μία κουταλιά ελαιόλαδο και λίγο φρέσκο τζίντζερ στο μπλέντερ.
Σουρώνουμε και πίνουμε
το ρόφημα.

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΤΕ και ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΦΡΕΣΚΑ ΑΓΝΑ ΚΑΡΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΧΗΜΙΚΑ:
Η ΚΕΚΡΟΠΙΑ GROUP μπορεί να σας προμηθεύσει με φρέσκα λαχανικά / καρότα - καλλιεργημένα και μεγαλωμένα χωρίς την χρήση χημικών φυτοφαρμάκων ή άλλων επιβλαβών ουσιών,
πάντα σύμφωνα με το απόθεμα της. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε για τα εγγυημένα φρέσκα προϊόντα που θα προμηθευτείτε από εμάς και πως μπορείτε να τα αγοράσετε.

Αγοράστε παραδοσιακά ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ ΕΔΩ!
Μία σελίδα αφιερωμένη στην διατροφική αξία των καρότων και στις νόστιμες συνταγές τους!
ΚΑΡΟΤΑ, ΚΑΡΟΤΟ, ΚΑΡΟΤ, CARROT, CAROT, CAROTS ΚΑΡΟΤΑ, ΚΑΡΟΤΟ, ΚΑΡΟΤ, CARROT, CAROT, CAROTS ΚΑΡΟΤΑ, ΚΑΡΟΤΟ, ΚΑΡΟΤ, CARROT, CAROT, CAROTS
ΚΑΡΟΤΟ, ΚΑΡΟΤΑ, KAROTA, CARROTS
Αγοράστε υγιεινά καρότα γεμάτα βιταμίνες, γεύση και άρωμα από τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις της ΚΕΚΡΟΠΙΑ Group ©
Θεραπευτικές ιδιότητες του καρότου Ι Τα ωφέλη για την υγεία:

ΚΑΡΟΤΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΥΓΙΕΙΝΑ ΚΑΡΟΤΑ, ΚΑΡΟΤΟ
«Το προσιτό σε όλους μας καρότο είναι η ρίζα του γνωστού φυτού, που κατεξοχήν χρησιμοποιείται και που καλλιεργείται πολύ και στην Ελλάδα. Από το φυτό του καρότου χρησιμοποιούμε κυρίως τη ρίζα του που είναι γογγυλώδης και βρώσιμη. Το καρότο περιέχει πλήθος βιταμινών B, C, D, E, μεταλλικών στοιχείων και ουσιών πολύτιμων για τον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι ωφελιμότερο για τον ανθρώπινο οργανισμό όταν καταναλώνεται ωμό. Είναι τονωτικό του κυκλοφορικού συστήματος, της λειτουργίας της πέψης, της χολής και των εντέρων. Είναι διουρητικό, στυπτικό και ανακουφίζει γρήγορα από τη διάρροια. Σημαντικό επίσης να αναφέρουμε ότι το καρότο επηρεάζει θετικά και βελτιώνει την όραση. Ο χυμός του καρότου έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν στην πρόληψη κατά του καρκίνου, είναι ιδανικός για την υγεία του δέρματος και για τα κουρασμένα δέρματα. Εξωτερικά ο φρέσκος πολτός του καρότου επουλώνει πληγές, καψίματα, έλκη, εκζέματα, αποστήματα και πόνους ρευματισμών ή αρθριτικών.
Το καρότο χρησιμοποιείται συχνά στη μαγειρική είτε ωμό είτε βραστό»

ΚΑΡΟΤΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΥΓΙΕΙΝΑ ΚΑΡΟΤΑ, ΚΑΡΟΤΟ Οι πολύτιμες ιδιότητες του καρότου είναι πασίγνωστες:
Η ρίζα του καρότου είναι μαλακτική, καθαρτική και χολαγωγός. Ο πολτός του θεραπεύει τα εγκαύματα ενώ η ευρεία κατανάλωση του, είτε ωμό είτε βρασμένο ωφελεί την όραση. Το καρότο είναι ευεργετικό στο συκώτι και το στομάχι. Είναι διουρητικό και καθαρίζει το αίμα. Τονώνει τα νεύρα, ενώ ο χυμός του πιστεύεται ότι είναι κατά των ρευματισμών.»

«Ίσως οι πιο γνωστές ρίζες, τα καρότα έχουν έντονα γλυκιά γεύση και πλούσιο πορτοκαλί χρώμα, που τους προσδίδει η β-καροτίνη που περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες. Στην αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιούνταν για φαρμακευτικούς σκοπούς και αργότερα εντάχθηκαν στη διατροφή μας.

ΚΑΡΟΤΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΥΓΙΕΙΝΑ ΚΑΡΟΤΑ, ΚΑΡΟΤΟ Πώς σας ωφελούν τα καρότα: Η β-καροτίνη που περιέχουν μετατρέπεται στον οργανισμό σε βιταμίνη Α,
η οποία είναι γνωστή για την αντιοξειδωτική δράση της και θεωρείται απαραίτητη για την καλή λειτουργία της όρασης

Καλλιέργεια ΚΑΡΟΤΟΥ / Σπορά και συγκομιδή

ΚΑΡΟΤΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΥΓΙΕΙΝΑ ΚΑΡΟΤΑ, ΚΑΡΟΤΟ Το καρότο είναι φυτό ψυχρής εποχής . Οι ιδανικές μέσες θερμοκρασίες για την ανάπτυξη του καρότου
είναι 16ο – 18ο C. Το έδαφος πρέπει να είναι βαθύ και καλά αποστραγγιζόμενο. Τα ιδανικότερα είναι τα αμμώδη
και τα οργανικά εδάφη , απαλλαγμένα από χοντρά τεμαχίδια (πέτρες ) για τη παραγωγή ευθείων γογγυλόριζων.
Εάν το έδαφος είναι βαρύ η περιέχει πέτρες τότε είναι σκόπιμο να χρησιμοποιηθούν ποικιλίες
με μικρό σχετικά ριζικό σύστημα.
ΚΑΡΟΤΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΥΓΙΕΙΝΑ ΚΑΡΟΤΑ, ΚΑΡΟΤΟ Σε περιοχές με ήπιο χειμώνα η σπορά του καρότου γίνεται το φθινόπωρο (Σεπτέμβριο) και η συγκομιδή του την άνοιξη. Σε ψυχρότερες περιοχές η σπορά γίνεται αρχές της άνοιξης. Η διάρκεια της καλλιέργειας κυμαίνεται
από 3-5 μήνες, ανάλογα με την ποικιλία (πρώιμη , όψιμη) και την εποχή της καλλιέργειας

ΚΑΡΟΤΑ: Τα θρεπτικά λαχανικά και η ιστορία τους

ΚΑΡΟΤΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΥΓΙΕΙΝΑ ΚΑΡΟΤΑ, ΚΑΡΟΤΟΤο καρότο προέρχεται από το Αφγανιστάν και τις γύρω περιοχές, ενώ ήταν γνωστό φαρμακευτικό φυτό στην Αρχαία Ελλάδα με το όνομα Σταφλίνος. Στην Ευρώπη η καλλιέργεια του καρότου ξεκίνησε το 13ο αιώνα και ήταν χρώματος μοβ, εξαιτίας κάποιων χρωστικών που περιείχε. Η ρίζα του είναι σαρκώδης με κωνικό μακρύ σχήμα και χρώμα πορτοκαλί, κίτρινο ή λευκό ανάλογα με την ποικιλία. Οι διάφορες ποικιλίες καρότου διακρίνονται από διαφορές στο σχήμα, το χρώμα και το μήκος της ρίζας. Στην Ελλάδα καλλιεργείται κυρίως στη Μακεδονία και τη Στερεά και η βασική ποικιλία είναι αυτή της «Αιγίνης», με κωνική ρίζα μεγάλου μεγέθους και πορτοκαλί χρώμα. Το καρότο τρώγεται ωμό
είτε σκέτο, είτε σε σαλάτες (κυρίως συνοδεύοντας το λάχανο), ή σαν τουρσί ή μαγειρεμένο (θεωρείται βασικό συστατικό στη φασολάδα, ενώ ταιριάζει πολύ καλά και με τον αρακά). Είναι μία εξαιρετική τροφή για τον οργανισμό αφού είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και έχει αρκετή ποσότητα από βιταμίνες Β1, Β2 καθώς και νιασίνη. Ωμά τα καρότα είναι καλή πηγή βιταμίνης C και καροτινοειδών, μία ομάδα αντιοξειδωτικών ουσιών οι οποίες περιλαμβάνουν και το βήτα-καροτένιο. Αυτές παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία των ματιών, ενώ παράλληλα -σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες- ενδέχεται να μειώνουν τις πιθανότητες εμφράγματος και κάποιων μορφών καρκίνου.
ΚΑΡΟΤΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΥΓΙΕΙΝΑ ΚΑΡΟΤΑ, ΚΑΡΟΤΟ Μαγειρεμένα Καρότα: Το βράσιμο αυξάνει την πυκνότητα των καροτινοειδών κατά 14% σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Agricultural and Food Chemistry. Οι φυτικές ίνες στα τοιχώματα των κυττάρων των καρότων δεσμεύουν αυτές τις ουσίες. Η υψηλή θερμοκρασία όμως τις απελευθερώνει και τις συμπυκνώνει με αποτέλεσμα να απορροφούνται πιο εύκολα από το πεπτικό σύστημα. Η συγκεκριμένη έρευνα έδειξε επίσης ότι το βράσιμο αυξάνει τη συνολική αντιοξειδωτική ικανότητα των καρότων (την ικανότητά τους δηλαδή να επιτίθενται στις βλαβερές ελεύθερες ρίζες), ενώ επηρεάζει ελάχιστα τα επίπεδα βιταμίνης C.
ΚΑΡΟΤΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΥΓΙΕΙΝΑ ΚΑΡΟΤΑ, ΚΑΡΟΤΟ Bonus: Πρόσθεσε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο στα μαγειρεμένα καρότα. Κι αυτό γιατί το λίπος βοηθά τον οργανισμό να απορροφήσει περισσότερο βήτα-καροτένιο.

Καρότα: Χρήσιμες συμβουλές για το μαγείρεμα

ΚΑΡΟΤΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΥΓΙΕΙΝΑ ΚΑΡΟΤΑ, ΚΑΡΟΤΟ Μην κόβεις τα καρότα πριν τα μαγειρέψεις
Το βράσιμο ολόκληρων των λαχανικών είναι η νέα μέθοδος υγιεινού μαγειρέματος. Επιστήμονες στην Υπηρεσία Γεωργικών Ερευνών των ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι οι πατάτες διατηρούν 50% περισσότερο κάλιο όταν μαγειρεύονται ολόκληρες παρά όταν είναι κομμένες. Επίσης, σε έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Νιούκασλ σημειώνεται ότι τα ολόκληρα καρότα διατηρούν 25% περισσότερο από την ένωση φαλκαρινόλη, που καταπολεμά τον καρκίνο. Μάλιστα,
τα λαχανικά μπορεί να είναι πιο νόστιμα έτσι. Όταν μαγειρεύεις τα καρότα σε κομμάτια, σημαίνει ότι περισσότερες ενώσεις, όπως τα σάκχαρα και τα οξέα, διαρρέουν στο νερό.
ΚΑΡΟΤΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΥΓΙΕΙΝΑ ΚΑΡΟΤΑ, ΚΑΡΟΤΟ Προτίμησε τα βιολογικά Ο τρόπος που καλλιεργείται η τροφή έχει επίδραση στη θρεπτική αξία της. Ειδικοί στο Πανεπιστήμιο Truman διαπίστωσαν ότι τα οργανικά πορτοκάλια περιέχουν μέχρι και 30% περισσότερη βιταμίνη C,
ενώ ερευνητές του UCLA βρήκαν ότι οι οργανικές ντομάτες έχουν 97% υψηλότερα επίπεδα φλαβονοειδών. Επειδή μεγαλώνουν πιο αργά, αναπτύσσουν υψηλότερες συγκεντρώσεις θρεπτικών στοιχείων. Το ίδιο ισχύει και για το κρέας. Μάλιστα, το κρέας από βοοειδή ελεύθερης βοσκής έχει την τετραπλάσια ποσότητα λιπαρών οξέων Ω-3 και την τριπλάσια με πενταπλάσια ποσότητα του αντικαρκινικού συζευγμένου λινολεϊκού οξέος.»


Συντήρηση του καρότου Ι Πώς θα διατηρηθούν φρέσκα τα καρότα σας

ΚΑΡΟΤΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΥΓΙΕΙΝΑ ΚΑΡΟΤΑ, ΚΑΡΟΤΟ Τα καρότα διατηρούνται καλύτερα όταν έχει αφαιρεθεί το φύλλωμα τους. Οι ιδανικές συνθήκες αποθήκευσης είναι θερμοκρασία 0-1ο C και υψηλή υγρασία 80-90 %»




ΥΓΙΕΙΝΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΚΕΚΡΟΠΙΑΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ
για υγιεινή διατροφή!
ΓΛΥΚΑ:
Γλυκό του κουταλιού με καρότα:
Υλικά για το γλυκό:
- 4 μεγάλα και φρέσκα καρότα - 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 ώριμο πορτοκάλι με χοντρή φλούδα
- Χυμό από λεμόνι
- 2 ξυλαράκια κανέλα
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι - - ½ φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα

Εκτέλεση Γλυκού με καρότα:
Πλένουμε και καθαρίζουμε το πορτοκάλι, κόβουμε την φλούδα σε κυβάκια και το πορτοκάλι σε μικρά κομμάτια . Βράζουμε την φλούδα και το πορτοκάλι με το νερό για περίπου 10 λεπτά . Πλένουμε και τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη τα καρότα . Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το πορτοκάλι. Προσθέτουμε την ζάχαρη και την κανέλα . Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μελώσει το καρότο . Λίγο πριν βγάλουμε από τη φωτιά το γλυκό μας , προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού , το μέλι και τα αμύγδαλα . Βάζουμε το γλυκό μας σε αποστειρωμένα βάζα , το αφήνουμε να κρυώσει και το διατηρούμε στο ψυγείο για περίπου 4-5 μήνες. Καλή σας όρεξη!

Κουλουράκια με καρότα:
Νόστιμη Συνταγή
με φρέσκα καρότα :
Υλικά Συνταγής:
- 2 φλιτζάνια τσαγιού καρότο - - 2/3 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο - ½ φλιτζάνι τσαγιού ρετσίνα
- 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν - - ½ κουταλάκι γλυκού σόδα
- 2 κουταλιές της σούπας πορτοκάλι ξύσμα από μισό πορτοκάλι
- Μια πρέζα αλάτι
- Αλεύρι όσο πάρει
- ½ φλιτζάνι τσαγιού Τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)

Εκτέλεση Συνταγής:
Διαλύουμε τη σόδα στο πορτοκάλι. Αναμιγνύουμε τα υγρά υλικά και ρίχνουμε το ξύσμα και το αλάτι . Αμέσως μετά ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Προσπαθούμε να πετύχουμε μια ζύμη ίσα να ξεκολλάει από το χέρι και δεν τη παιδεύουμε πολύ. Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά. Μετά πλάθουμε τα κουλουράκια μικρά και λεπτά. Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα στο ταψί για να μην αρπάξουν την ώρα του ψησίματος. Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα η κεφαλογραβιέρα και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς περίπου 15 λεπτά. Καλή σας όρεξη!

ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ:
Συνταγή για κέϊκ
με φρέσκα καρότα:
Υλικά για το κέικ:
-
5 αβγά
- 2 φλυτζάνια καρότο τριμμένο (στο multi)
- 2 φλυτζάνια αλέυρι (για όλες τις χρήσεις) - 1 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλυτζάνι καρύδια τριμμένα (όχι πολύ τριμμένα ώστε να γίνουν σκόνη)
- 1 φακελάκι baking powder
- 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
-
1 φλυτζανάκι του καφέ σταφίδες

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάμε με το μίξερ τα αβγά με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι. Ρίχνουμε στα αβγά το τριμμένο καρότο, το ελαιόλαδο και στη συνέχεια σιγά σιγά το αλεύρι και χτυπάμε με το μίξερ. Στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια, τα μυρωδικά και τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το κέικ σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμανσμένο φούρνο (στους 200ºC και όταν βάζουμε το κέικ το κατεβάζουμε στους 180ºC).

Καλή σας όρεξη!

ΧΟΡΤΑ, ΑΝΤΙΔΙΑ, ΡΑΔΙΚΙΑ ΚΕΚΡΟΠΙΑ
Στην ΚΕΚΡΟΠΙΑ GROUP
φροντίζουμε ώστε να προμηθεύουμε ΠΑΝΤΑ εσάς
και την οικογένεια σας μόνο με ολόφρεσκα φυτικά προϊόντα που καλλιεργούμε εμείς οι ίδιοι με υπευθυνότητα και μεράκι.
ΚΕΚΡΟΠΙΑ GROUP
ΚΑΡΟΤΟ, ΚΑΡΟΤΑ, ΑΓΝΑ ΚΑΡΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΧΗΜΙΚΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αγροτική - Τουριστική - Αναπτυξιακή
"Ό,τι τρώνε τα παιδιά μας"
ΚΕΚΡΟΠΙΑ GROUP: Αγροτική - Τουριστική - Αναπτυξιακή · Τηλ.: 210 3830013 · Αθήνα · e-mail επικοινωνίας: info@kekropiagroup.gr I sales@kekropiagroup.gr e-shop: bioparadosi.gr
Αγοράστε αγνά παραδοσιακά και βιολογικά προϊόντα με ΕΠΙΛΟΓΗ της KEKROPIA GROUP και ΔΙΑΝΟΜΗ της bioparadosi.gr
Internet Marketing και στήριξη της KekropiaGroup από το Στήριξη σε ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Φορολογική στήριξη της KekropiaGroup από το Λογιστικό - Φοροτεχνικό γραφείο Κ. Κατσαμπίρης Στήριξη σε ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ